Πρόσθεσε το νέο cull it button στο δικό σου site, εύκολα και γρήγορα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Στο κείμενο που ακολουθεί παραθέτουμε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε. Πριν επικοινωνήσεις μαζί μας παρακαλούμε να διαβάσεις προσεκτικά τις παραγράφoυς που ακολουθούν.

1. Τί είναι το cull.gr;

Στο cull.gr εσύ αποφασίζεις τί είναι ενδιαφέρον με δύο τρόπους:

Το cull.gr εκδημοκρατίζει τη λειτουργία της ενημέρωσης και είναι το σημείο που θα βρείς κάθε ώρα, κάθε μέρα κάτι καινούριο που σε ενδιαφέρει.

Στο cull.gr είσαι ταυτόχρονα ο αναγνώστης, ο συντάκτης και ο αρχισυντάκτης!

2. Πώς μπορώ να προσθέσω ένα δικό μου άρθρο / σύνδεσμο;

Aν ψάχνοντας στο ελληνικό internet βρεις κάτι ενδιαφέρον, μπορείς να το προτείνεις στα υπόλοιπα μέλη του site προσθέτωντας ένα άρθρο που οδηγεί στο ενδιαφέρον περιεχόμενο.

Από την επίλογη 'Νέο άρθρο' του μενού, έχεις πρόσβαση στην φόρμα εισαγωγής άρθρων. Αφού συμπληρώσεις όλα τα πεδία (και το σύστημα επιβεβαιώσει ότι είναι σωστά) το άρθρο σου θα προστεθεί στην 'Ουρά άρθρων'.

Εκτός από αναγνώστης είσαι πλέον και συντάκτης του cull.gr!

3. Είδα ότι κάποια άρθρα έχουν φωτογραφίες. Πώς γίνεται αυτό;

Σε περίπτωση που το url που θα δώσεις οδηγεί σε εικόνα, το σύστημα θα δημιουργήσει αυτόματα μια μικρογραφία (thumbnail) την οποία θα ενσωματώσει στην περιγραφή κάνοντας το άρθρο πιο ζωντανό. Ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιείς αυτή τη λειτουργία με φειδώ. Το cull.gr περιλαμβάνει κυρίως κείμενο.

4. Τί είναι η 'Ουρά άρθρων';

Κάθε νέο άρθρο τοποθετείται αυτόματα στην ουρά άρθρων προκειμένου να αξιολογηθεί από τα άλλα μέλη. Μόνο τα άρθρα που πραγματικά αξίζουν καταλήγουν στο πρωτοσέλιδο του cull.gr.

5. Ένα άρθρο μου αρέσει, πώς μπορώ να το επιλέξω;

Μπορείς να επιλέξεις ένα άρθρο κάνοντάς το love!

Στο αριστερό μέρος κάθε άρθρου παρουσιάζεται η 'σημαία'. Η σημαία οπτικοποιεί αρκετές πληροφορίες για το άρθρο (κατηγορία άρθρου, πόσοι το έχουν επιλέξει, αν το έχεις επιλέξει εσύ κλπ). Στο κάτω μερος της σημαίας υπάρχει η επιλογή 'cull'. Κάνοντας κλικ μπορείς να επιλέξεις το άρθρο!

Εκτός από αναγνώστης είσαι πλέον και αρχισυντάκτης του cull.gr!

Όλα τα άρθρα που έχεις επιλέξει φαίνονται στην προσωπική σου σελίδα και μπορείς να ανατρέχεις σε αυτά όποτε θέλεις!

6. Πότε περνάει ένα άρθρο από την ουρά στην κεντρική σελίδα;

Κάθε φορά που επιλέγεις το άρθρο του προσθέτεις το karma σου. Έτσι, όσο μεγαλύτερο karma έχεις τόσο πιο σημαντική είναι η επιλογή σου. Το σύστημα αποφασίζει ποιά άρθρα θα εμφανιστούν στην κεντρική σελίδα χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που λαμβάνει υπ'όψιν πολλούς παράγοντες αλλά κυρίως το karma του άρθρου.

7. Τί είναι το karma;

Ό όρος Karma προέρχεται από τις φιλοσοφίες της Ανατολής. Στο cull.gr αποτελεί ένα μέτρο της δραστηριότητας ενός μέλους στο site. Όσο πιο μεγάλο κάρμα έχει ένα μέλος, τόσο πιο ποιοτική είναι η συμμετοχή του στο site. Μεγαλύτερο karma σημαίνει μεγαλύτερη επιρροή στην αξιολόγηση του περιεχόμενου στο cull.gr

8. Προσπάθησα να επιλέξω (love) ένα δικό μου άρθρο αλλά δεν τα κατάφερα, γιατί;

Αυτό είναι ζαβολιά. Το σύστημα δεν επιτρέπει να επιλέγεις το δικό σου περιεχόμενο. Μην ανησυχείς, αν είναι πραγματικά ενδιαφέρον θα βρει το δρόμο του προς την κεντρική σελίδα. Αν δεν είναι, γιατί ανεβάζεις βαρετά άρθρα;

9. Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές για τα άρθρα;

Φυσικά, για να κρατηθεί υψηλή η ποιότητα του περιεχόμενου στο cull, πρέπει όλοι να τηρούμε μερικούς απλούς κανόνες:

10. Διάβασα ένα προσβλητικό/ακατάλληλο άρθρο, τι μπορώ να κάνω;

Στο cull.gr εσύ αποφασίζεις ποια άρθρα αξίζουν. Αν θεωρείς κάποιο άρθρο προσβλητικό, κάνε κλίκ στο εικονίδιο 'Bury' στο κάτω μέρος του άρθρου ώστε να θάψεις το άρθρο. Οι διαχειριστές του συστήματος εξετάζουν καθημερινά τα 'θαμμένα' άρθρα και εάν παραβιάζουν τους κανόνες του site τα αφαιρούν αμέσως από το σύστημα.

Λόγω της φύσης του site, τα μέλη φέρουν την ευθύνη για το περιεχόμενο που ανεβάζουν. Εάν θεωρείς ότι υπάρχει προβληματικό περιεχόμενο που έχουμε παραβλέψει, παρακαλούμε να μας ενημερώσεις αμέσως στο [email protected]

11. Tί σημαίνει η ένδειξη BETA;

Πολύ απλά, το site βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία και δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του μορφή. Αν νομίζεις ότι υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή πιστεύεις ότι το site θα μπορούσε να βελτιωθεί με κάποιον τρόπο, παρακαλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας στο email [email protected].

12. Έχω κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το cull.gr, μπορείτε να με βοηθήσετε;

Δυστυχώς, την στιγμή αυτή δεν διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους ώστε να προσφέρουμε τεχνική υποστήριξη σε μεμονομένα μέλη. Μπορείς να στείλεις ένα email όπου θα περιγράφεις το πρόβλημά σου στο [email protected]. Δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβεις απάντηση, ωστόσο διαβάζουμε όλα τα email που λαμβάνουμε.

13. Tί είναι τα tags;

Tα tags είναι ένας μοντέρνος τρόπος κατηγοριοποίησης περιεχομένου. Όταν τα μέλη επιλέγουν υλικό για παρουσίαση στο cull.gr, ταυτόχρονα αποδίδουν ένα ή περισσότερα tags, κατατάσοντας το υλικό στις αντίστοιχες κατηγορίες. Mπορείς να δείς όλα τα tags (κατηγορίες) του συστήματος εδώ. Όσο μεγαλύτερο παρουσιάζεται ένα tag στη σελίδα αυτή τόσο περισσότερο περιεχόμενο υπάρχει στην αντίστοιχη κατηγορία.

14. Τι είναι τα περίεργα νούμερα που πρέπει να αντιγράψω στις φόρμες;

Τα περίεργα αυτά νούμερα αποτελούν μέρος του αλγόριθμου CAPTCHA που χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώση ότι ο αποστολέας της φόρμας είναι άνθρωπος και όχι κάποιο πρόγραμμα αυτοματοποίησης. Αποτελεί έναν τρόπο προστασίας του site από επιθέσεις spam.

15. Τι είναι τα hot άρθρα;

Στη λίστα με τα hot άρθρα εμφανίζονται τα άρθρα που έχουν σχολιαστεί ή ψηφιστεί πιο πρόσφατα. Έτσι ο επισκέπτης μπορεί να δει με μια ματιά πια άρθρα απασχολούν το κοινό του Cull κάθε στιγμή.

16. Μου αρέσει το cull.gr, μπορώ να σας βοηθήσω με μια δωρεά;

Μια μικρή δωρεά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την προσπάθειά μας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο [email protected].

17. Θέλω να διαφημιστώ στο cull.gr, μπορείτε να με ενημερώσετε σχετικά;

To cull.gr προσφέρει ολοκληρωμένες δυνατότητες προβολής σε ένα δυναμικό, νεανικό κοινό. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να επικοινωνήσεις στο [email protected].